biodiverse inheemse planten

Bijeenkomst belang biodiverse inheemse planten volgens buurtbewoner Nils

Donderdag 21 oktober vertelde buurtgenoot en ecoloog Nils van Rooijen in ons Bes buurthuis een inspirerend verhaal over het belang van inheemse planten voor de biodiversiteit. Nils is als onderzoeker en ecoloog werkzaam op de Wageningen Universiteit en de Radboud Universiteit.

biodiverse inheemse planten

Er waren die avond 14 belangstellenden, allemaal betrokken bij één van de diverse buurt-tuinen, -parkjes en –hofjes in Hengstdal.


Het belang van biodiversiteit 

Het werd een boeiende en heldere uiteenzetting, getiteld: Waarom inheemse planten belangrijk zijn voor de biodiversiteit. Nils gaf veel mooie en aansprekende voorbeelden van het belang van biodiversiteit, van de rol van inheemse planten daarbinnen, en van de subtiele en wonderlijke manieren waarop verschillende soorten (planten, dieren, schimmels etc.) elkaar onderling beïnvloeden.  

Mooi initiatief op een prima lokatie

De avond werd gehouden in het BES-huis aan de Hengstdalseweg 194; dat adres wordt nu tijdelijk gebruikt voor activiteiten die verband houden met de geplande energietransitie in de Bomenbuurt-oost. De buurtbewoners waren heel erkentelijk voor de mogelijkheid om nu ook deze ecologische presentatie in het BES-huis te houden. Zoals je op de foto kunt zien zat de tijdelijke buurthuiskamer flink vol. Velen van de aanwezigen hadden tijdens en na de presentatie vragen van heel praktische aard en die werden vakkundig beantwoord. Soms door Nils, maar soms ook door een andere aanwezige buurttuinder. Leuke en mooie nieuwe interacties tussen verschillende buurtbewoners en buurtinitiatieven.

Een heel geslaagde avond, waarop ongetwijfeld een vervolg zal komen.

Jan van Eerd