Blowerdoor test

Nieuws over onze diensten:

 

Blowerdoornieuws
Zoals u wellicht weet, zijn we al een tijdje aan het onderzoeken of het mogelijk is om samen met andere wijken een eigen Blowerdoor apparaat aan te schaffen. Dat wilde nog niet lukken, maar Energiecafé Molenhoek beschikt over de apparatuur om een Blowerdoor test te doen. Met hen hebben we gesprekken gehad en dat biedt perspectief. We kunnen hun apparatuur huren voor bepaalde dagen en voor een schappelijke prijs. De concrete uitwerking van aanvragen en kosten communiceren we in een volgende nieuwsbrief. We zijn blij dat we na de zomer kunnen beginnen met het aanbieden van deze test, die voor veel particuliere huisbezitters relevant kan zijn.

Waterzijdig inregelen (cv optimalisatie)
Het waterzijdig inregelen van verwarmingen is goed op gang. U kunt daar nog voor inschrijven. Wel leggen we de uitvoering vanwege de zomer en de vakantieperiode stil tot begin oktober. Dus schrijft u gerust in, de organisatie loopt door, maar de inregelaar bezoekt u pas vanaf begin oktober.

Warmtebeeldcamera
Velen hebben al gebruik gemaakt van de warmtebeeldcamera en advies ontvangen van onze ervaren vrijwilligers. Deze dienst werkt alleen als het verschil tussen buitentemperatuur en binnentemperatuur aanzienlijk is (ca 15 graden of meer). Deze dienst is nu dus wel aan te vragen, maar wordt later in het jaar uitgevoerd.

Inductiekoffer en ledlampen
Al geruime tijd beschikt Duurzaam Hengstdal over twee koffers met inductieplaten en een koffer met ledlampen. Deze zijn gratis te leen als u eens wil uitproberen hoe het is om op inductie te koken. Als u van het gas af wilt, is inductie het beste alternatief om te koken.

Spreekuur
Het spreekuur van Duurzaam Hengstdal over duurzaamheid en het BuurtEnergieSysteem houdt een zomerstop in de maanden juli en augustus. Het is dan moeilijker om de bezetting voor het spreekuur rond te krijgen, maar op de dinsdagavond van 19.30 tot 21.30 uur en de woensdagmiddag van 13.30-17.00 uur zijn we vaak aanwezig op het BES-Buurhuis op de Hengstdalseweg 194. Vlak vóór de zomerperiode ingaat zullen we het aanwezigheidsschema bekend maken op de deur van het BES-buurthuis.