Duurzaam Hengstdal

Oproepen

Warmetscan

Een warmtescan van uw huis. Schrijf u in of help ons mee!

Veel wijkgenoten hebben al gebruik gemaakt van de dienst om met de warmtebeeldcamera de warmtelekken van hun huis op te sporen. U kunt zich weer melden voor deze dienst door een mailtje te sturen naar: 
. Als het koud genoeg is kunnen de vrijwilligers weer met de camera op pad.


Vrijwilligers gezocht!

Om deze dienst aan te kunnen bieden hebben we naast onze vrijwilligers ook nog iemand nodig die de verwerking van de aanvragen en het coördineren van de dienst op zich neemt. Hier is inmiddels een handig systeem voor ontwikkeld..
Als u denkt daar wel tijd in te willen steken, neem dan contact op met Peter Daanen via  Hij kan precies uitleggen wat het inhoudt en hoeveel tijd het in beslag neemt. 

Zonnepanelen

Energiezuiniger door collectieve inkoop zonnepanelen, woningisolatie en meer 

Woningeigenaren kregen onlangs een brief van de gemeente Nijmegen. Die biedt samen met het regionale energieloket een interessante mogelijkheid om uw huis energiezuiniger te maken. Bovendien kunt u zich aanmelden voor de collectieve inkoopacties die dit najaar georganiseerd worden. Lees hier meer. Ook start de gemeente een loket in de wijk: vanaf woensdag 23 september is er om de week een inloopspreekuur in wijkcentrum de Ark van Oost van 14 tot 17 uur. Hier kunt u terecht met vragen over verduurzamen van uw woning, aardgasvrij Hengstdal, het Wijkwarmteplan en ga zo maar door. 

Hoe meer mensen, hoe meer vergroening en duurzaamheid.

U bent regelmatige lezer van onze nieuwsbrief, dus u wilt op de hoogte gehouden worden van duurzaamheidsontwikkeling in Hengstdal. Maar misschien wilt u ook nog zelf meer invloed uitoefenen op ontwikkelingen m.b.t. duurzaamheid in onze wijk. Dat kan op meer manieren bij Duurzaam Hengstdal:

  • Door u als vrijwilliger voor praktische zaken te melden zoals mede-redacteurschap van deze nieuwsbrief, door flyeren, mee opzetten van kleinere of grotere acties of door website onderhoud enzovoort.
  • Door lid te worden van de ‘agendagroep’, dan krijgt u de agenda en notulen van onze maandelijkse kerngroep-vergaderingen en kunt u per onderwerp uw inbreng leveren in de kerngroep. U hoeft dan niet altijd mee te vergaderen, maar u doet dat wanneer u dat nodig vindt.
  • Door deel te nemen aan de kerngroep. Dan bent u maandelijks actief bij de vergaderingen om mee te praten en te beslissen over de gang van zaken.

Wil u één of meerdere manieren uw bijdrage leveren, laat het ons dan weten met een mail naar: 

Voor meer informatie over Duurzaam Hengstdal kunt u op onze website terecht. Voor telefonische informatie of aanmelding bel: 06-536 428 80. We zien u graag tegemoet.
Noël Spauwen, Coördinator Duurzaam Hengstdal

Is aardwarmte een reëel alternatief voor onze wijk Hengstdal?

Lees hier het artikel over aardwarmte in het Algemeen Dagblad.

Warmtenet