Inductiekoken

Inductiekoffer

Op het festival Hengstdal, Wijk van de Toekomst kregen de demonstraties inductiekoken veel belangstelling van het aanwezige publiek. Mede daarom heeft Duurzaam Hengstdal een leenkoffer samengesteld.

Inductiekoken set

In de koffer zitten 2 eénpits-kookplaatjes, met de gebruiksaanwijzing die de fabrikant erbij heeft geleverd. Je kunt deze gebruiken met een gewoon stopcontact. Verder vind je een korte uitleg over inductiekoken, wat achtergrondinformatie, en een magneetje. Daarmee kun je eenvoudig controleren of je je oude pannen kunt blijven gebruiken bij inductiekoken.


Voor wie

Ben je inwoner van deze wijk, dan kun je deze koffer lenen. De koffer is maximaal één week te leen. Je kunt dan in alle rust – en zonder fanatieke verkopers om je heen – kennis maken met deze manier van koken zonder gas.

Informatie

De technische informatie hebben we met opzet beperkt gehouden; de bedoeling van de koffer is immers een eerste kennismaking, en niét een complete kookcursus. Ook geven we geen koopadvies voor een bepaald apparaat. Wel kun je, door de koffer uit te proberen, een idee krijgen waar je op moet letten, wanneer je een nieuw fornuis gaat kopen. Daarnaast krijg je wat uitleg, zodat je niet meteen trapt in de snelle praatjes van een verkoper (bijvoorbeeld dat je samen met een nieuw fornuis toch écht ook een complete set nieuwe pannen zou moeten aanschaffen; dat hoeft namelijk bijna nooit !).

Samen met je buren

Vanuit de wijk kregen we ook al het volgende leuke idee: probeer de koffer thuis eens uit samen met je buren! Want als we dan blijkbaar allemaal een alternatief moeten vinden voor koken op gas, dan hoeven we toch niet allemaal op eigen houtje het wiel uit te vinden? En als je samen iets nieuws uitprobeert, maakt dat de ‘ontdekkingstocht’ misschien zelfs leuk, in plaats van een beetje spannend. Je kunt elkaar helpen met de gebruiksaanwijzing, en met de bijgeleverde informatie: wat de eén niet weet dat weet de ander misschien.

Als je de koffer wilt lenen, neem dan contact met ons op. Je krijgt per mail bericht als je aan de beurt bent. Hoe snel dat is hangt af van het aantal inschrijvingen. We hebben namelijk maar één koffer.