vlag Oekraïne

Meer besparen

Kort geleden raasde storm Eugene nog over Nederland, waardoor windmolens overuren draaiden en zonnepanelen van de daken vlogen. Daarna scheen de zon ineens heel veel, waardoor er onverwacht veel schone energie opgewekt werd. Normaal gesproken zouden we aandacht kunnen besteden aan het moois dat dit ons brengt. Helaas gebeurt er echter iets heel ergs, dat ieders aandacht bijna opslokt. Rusland, de grootste gasleverancier van Europa, begon een oorlog tegen Oekraïne. Energieprijzen stijgen heel erg hard, energieleveringen worden onzeker, mensen zijn in nood. 

Het beste dat we nu zelf kunnen doen, is (nog meer) energie besparen. Thuis, op het werk, bij de sportclub, in de school van je kinderen. Besparen vermindert onze afhankelijkheid en is goed voor onze portemonnee en het klimaat. Het IPCC-rapport dat op de laatste dag van februari verscheen benadrukt nog eens die urgentie van directe en radicale actie.


Tips voor energiebesparing

Wij willen graag positief bijdragen aan alle kansen voor energiebesparing. Dat doen we door zoveel mogelijk bespaartips te delen. Een boel tips zijn te vinden op:

Bij Duurzaam Hengstdal kun je door een bezoek aan  het spreekuur in het BESBuurthuis (Hengstdalseweg 194) ideeën en tips opdoen en praten over wat voor jou nuttige en haalbare dingen zijn. Verder helpt Duurzaam Hengstdal met deskundig waterzijdig inregelen van de verwarming, een warmtebeeldcamera om te zien waar je huis warmte ‘lekt’ en andere manieren.

Heb jij zelf een tip en wil je die delen? Plaats deze dan op één van je eigen sociale kanalen.