100 bomen in Hengstdal – doe mee en maak de buurt groener

Bomen zijn belangrijk. Dat hebben we wel gemerkt toen het zo heet was deze zomer. Een boom is een natuurlijke parasol en en natuurlijke airco. Maar dat niet alleen! Uit onderzoek blijkt dat mensen gelukkig worden van uitzicht op groen en sneller herstellen van ziekte, als ze op bomen uitkijken. Duurzaam Hengstdal start dit jaar met de actie “100 bomen in Hengstdal”. Met de bedoeling om er 100 bomen bij te krijgen in deze wijk. Duurzaam Hengstdal geeft hiervoor een vergoeding in de kosten van de aanschaf van een boom.
 
Je kunt op 2 manieren meedoen aan de actie. De eerste is dat je locaties aan ons doorgeeft waar ooit een laanboom heeft gestaan die is omgewaaid of afgestorven, en die niet is vervangen. Het mag ook een andere plek zijn in de openbare ruimte, waar een boom zou kunnen staan. Wij verzamelen deze locaties en gaan er mee naar de gemeente. Die bekijkt vervolgens of er geen bezwaren zijn tegen een boom op die plek, bijvoorbeeld omdat er kabels en leidingen in de grond liggen. Mogelijk wordt de locatie dan opgenomen in een beplantingsplan.
 
De tweede manier waarop je mee kunt doen, is door zelf een boom te planten in je tuin. Dat is natuurlijk niet overal mogelijk. In de eerste plaats moeten je buren het ermee eens zijn. En het kan ook niet elke boom zijn. Vaak zal het gaan om een (fruit)boompje dat niet hoger wordt dan een meter of vier. Duurzaam Hengstdal geeft gratis deskundig advies over de juiste boom voor jouw tuin en vergoedt de helft van de aanschafkosten (tot een maximum van 50 euro). Als je met je buren hebt afgestemd en je wilt met hulp van Duurzaam Hengstdal een boom kopen, Wees er dan snel bij, want het budget hiervoor is beperkt en op is op!