Buurttuinen Hengstdal werken voor biodiversiteit, koelte, contact en verbinding

Terwijl er enerzijds hard wordt gewerkt aan energiebesparing om de klimaatverandering te beperken, is het anderzijds ook nodig om ons al aan te passen aan de droogte en de hitte die ook in ons land al gaande is.

In Hengstdal werken we daarom niet alleen aan energiebesparing, maar ook aan een groene en duurzame buurt die ook voor de toekomstige generaties prettig leefbaar blijft. Dat kun je doen door je huis te isoleren om het s winters warm en betaalbaar te houden en het volgen van tips voor koelte zomers, maar ook door te  werken aan groen tegen de gevel, rond bomen en in buurttuinen. Want daar is het graden koeler en ook nog groen en gezellig.

We weten dat er in Hengstdal al jaren heel wat buurttuinen zijn (Beukstraat, Limoslaan, Moerbeiplantsoen en Vogelkers) waar bomen en de planten een groene oase vormen.  Waar iedereen in oost bloemen, koelte en goed gezelschap vindt.  Je kunt er altijd kijken en bent van harte Welkom bij viering Midzomeravond op woensdag 21 juni van 18.00-21.00 uur in de vlindertuin aan de Hengstdalseweg. (zie nieuws op nijmegen-oost.nl).