Tuintje BES huis

Dinsdag a.s. ZOMERAVONDBIJEENKOMST in de tuin van BES-buurthuis

Beste buurtbewoners,

Met deze warme dagen voelen we allemaal de noodzaak van koelte, groen en waterberging. Daar kunnen we zelf veel aan doen in de stad. Wij houden hierover een gezellige en informatieve zomeravondbijeenkoms op:

a.s. Dinsdag 16 augustus 19.00 – 21.00 uur
in het BES-buurthuis, Hengstdalseweg 194


(Let op: dit is de juist datum, anders dan eerdere werd vermeld). Vanaf 19:00 uur heten we je welkom met een drankje en wat lekkers. Om 19:30 begint een lezing door Sidney Stax. Hij is bioloog en waterbeheerder bij de gemeente Nijmegen en gaat ons meer vertellen over wadi’s. Dat zijn groene greppels om regenwater in op te vangen. Sidney legt uit hoe wadi’s in de stad worden ingezet bij het bestrijden van wateroverlast. Ook in je eigen tuin kun je een wadi aanleggen. In de tuin van het BES-huis zijn we daar al mee begonnen, zoals je ter plekke kunt zien. Verder vind je ook andere informatie over waterberging en een duurzame tuin.

Wadi
Wadi

Het buurthuis zelf is natuurlijk ook open, met informatie over alternatieven voor aardgas en tips voor besparing op allerlei gebied.

Kom gezellig langs! – Maar geef je van tevoren op want het aantal plaatsen is beperkt. Aanmelden kan tot en met 15 augustus bij:


Helene Stafleu

tel. 00316 49932157


Of met een briefje in de bus van het BES-huis, Hengstdalseweg 194

Deze bijeenkomst is een initiatief van Duurzaam Hengstdal, www.duurzaamhengstdal.nl