Vlindertuin

Kerst lampionnen en warmte in de Vlindertuin Hengstdalseweg

Welkom op zaterdag 18 december vanaf 15 uur!

Al jaren werken een paar mensen in Hengstdal geheel vrijwillig elke eerste en derde zaterdag in de vlindertuin bij de Hengstdalseweg 18.
Met vier, vijf of zes mensen lukt het al jaren om het alsmaar terugkerende gras binnen de perken te houden, zodat er na de winter een groot aantal bijzondere planten groeit en bloeit. (lees meer)

Afgelopen jaar is het zelfs gelukt om tussen de kleine vijver en de bank een supergrote steen te laten plaatsen, waarop je kunt zitten en ontmoeten. De vlindertuin boeit daardoor niet alleen de werkers, maar ook buurtgenoten die regelmatig met eigen koffie en broodjes of met kinderen komen lunchen en genieten. Dat bloeiende succes gaan we zaterdag 18 december vanaf 15.00 uur vieren.

Lichtjes van melkpakken

Kerst en lampionnen in de Vlindertuin

Welkom zaterdag 18 december vanaf 15.00 u. in de gele feesttent voor:

  • Appeltaart
  • Gepofte kastanjes
  • Lampion maken
  • Pannenkoeken 
  • Warme soep, thee en wijn

Neem iemand mee én zegt ’t voort !

Gezellig werk en gezelschap in het nieuwe jaar
Vanaf 15 januari kun je elke eerste en derde zaterdag vanaf 10.00 uur andere tuinliefhebbers ontmoeten en meewerken. Het werk varieert van licht harken, snoeien en bollen planten tot het uitsteken van graspollen met wortel en al. Maar gezellig is het altijd. Met goed gereedschap, maar ook met koffie, thee en taart uit eigen steenoven.

Je bent van harte welkom om een zaterdagochtend gezellig mee te werken.
Zaterdag 15 januari, 5 en 19 februari en 5 en 19 maart kun je nog voor de lente begint al terecht om te kijken en kennis te maken.  Als het zou regenen kunnen we in onze kas toch altijd droog en warm zitten.