Oogstmaaltijd

Oogstmaaltijd met muziek

vrijdag 27 september 17:30u.
bij de Kentering op de Limos

Sinds een paar jaar hebben we in Hengstdal diverse buurt- en wijktuinen(Zie artikel in nieuwsbrief #3)
Actieve buurtbewoners telen daar bloemen, groenten,  kruiden en fruit. Ze genieten ook erg van de oogst wat betreft aanspraak, contact en ontmoetingen die het oplevert. Ze hebben hun vaste gezellige werkochtenden, maar organiseren af en toe ook een groter Feest van de natuur of een plantenmarkt. Zo was er in juni een Fete de la Nature in de Vlindertuin en een muzikale plantenmarkt op het Limosterrein.

Na deze zomer willen diverse tuiniers samen met de Buurttafel het oogstseizoen op vrijdag 27 september 2019 afsluiten met een feestelijke oogstmaaltijd. Deze maaltijd is bedoeld voor de vrijwillige medewerkers van tuinen en buurttafel, maar ook om alle wijkgenoten te laten ervaren wat die tuinen opleveren aan groenten, fruit en ontmoeting en sociaal gevoel.
We werken hiervoor gezellig samen met de koks van de buurttafel die elke vrijdag een maaltijd koken voor wijkbewoners in de keuken van de Kentering, het ’theehuis’ op Limoslaan 10.


Menu

Drie gangen vegetarische Oogstmaaltijd  met  muziek van Klezmore   Voorgerecht  Zoete tomaten soep hoofdgerecht Geroosterde aardappelen met salade, kaas- en groenten gerechten met rode biet en snijbiet nagerecht; pudding met  saus van mispels en wilde appels.


Wanneer 

Op  vrijdag 27 sept van 17.30- 20.30 op het grasveld naast de Kentering op het Limosterrein met muziek van Klezmerband Klezmore, muzikant Habib en een verteller.


Waar

Op het grasveld van de plantenmarkt achter de Kentering op Limoslaan 10.
Bij slecht weer kunnen we gebruik maken van een bijgebouw van basisschool de Muze, de Parel (het gebouw met de pilaren tussen de Kentering en de Muze op Limoslaan 25)


Kosten  

Door medewerking en subsidies van de gemeente, woningbouwcorporatie Woonwaarts en provincie Gelderland kunnen we de maaltijd en de muziek gratis aanbieden. Drank moet je wel betalen en we vragen je ook om een vrijwillige bijdrage en je mailadres om je te kunnen benaderen voor nadere wijkinformatie en medewerking.


Aanmelden

Om te zorgen dat we niet te weinig of teveel koken is het belangrijk dat we precies weten hoeveel mensen mee-eten. Daarom aanmelden door bericht met “oogstmaaltijd vr27” te sturen naar .


Meewerken

Wil je niet alleen mee-eten, maar zou je ook wel willen helpen met snijden of koken, tafels uitzetten, opdienen en afwassen dan horen we dat graag. Meld je aan bij . We maken in elk geval een zoete tomatensoep, maar ook groentegerechten met courgette, walnoten, rode biet, sla en snijbiet.

Alvast bedankt voor je aanmelding voor mee-eten en/of medewerking  


 

Oogstmaaltijd