CV Tuning

Ook je cv laten inregelen? Geef je op!

Wanneer je een nieuwe warmtebron (ketel of warmtenet of warmtepomp) krijgt voor je centrale verwarming, is het sinds maart van dit jaar verplicht om een ingeregeld cv-systeem te hebben. Bij dit ‘waterzijdig inregelen’ zoals het heet, worden de kranen onder de verwarmingsknoppen zó afgesteld dat het water optimaal verdeeld wordt over de radiatoren. Die verplichting is niet zo vreemd, want hiermee wordt de uitstoot van CO2 teruggedrongen. Je gebruikt minder aardgas, wat tot een besparing kan leiden tot soms 30% van je stookkosten. Ook heb je meer comfort in huis, want de warmte wordt vooral daar afgegeven waar je hem het liefste wilt.

CV Tuning cursus
Hoe regel je een radiatorkraan in?

Enthousiaste deelnemers 

Duurzaam Hengstdal wil mensen in de wijk de gelegenheid geven om hun cv te laten inregelen als dat nog niet is gebeurd. Maar dat is specialistisch werk en er zijn nog veel te weinig mensen om dit uit te voeren. De gemeente Nijmegen heeft daarom geld ter beschikking gesteld om inregelaars op te leiden. Inmiddels is de cursus cv-tuning gestart, onder de bezielende leiding van Joep van de Ven, die hier al meer dan 25 jaar ervaring mee heeft. De deelnemers zijn enthousiast. In het BES-huis (foto) wordt in een serie middagen gepuzzeld met kranen en leidingen, theorie en praktijk.
Duurzaam Hengstdal beheert de koffers met speciaal gereedschap waarmee de ‘inregelaars’ op pad gaan.

Oefenen met waterzijdig inregelen
Het oefenen van het principe van waterzijdig inregelen.

Uw cv laten inregelen?

U kunt uw huis aanmelden om de cursisten, onder begeleiding, bij u de verwarming te laten inregelen. Het inregelen duurt een paar uur en er wordt een kleine vergoeding gevraagd. Neem contact op met Duurzaam Hengstdal als u hier belangstelling voor heeft.