Picknick

Puike picknick op het Limosterrein

Actieve leden, bezoekers en andere medewerkers van Duurzaam Hengstdal ontmoetten elkaar op zondagmiddag 5 september op het Limosterrein, om de start van het actieve seizoen te vieren. Dorien, Pascal en Reina voorzagen ons van koffie en zelfgemaakte lekkernijen zoals soep, vlierbloesemsiroop en zelfs bier. Verder genoten we van hapjes van de groenten uit de buurttuinen, zoals snijbiettaart van warmoes en appeltaart met wilde oerappeltjes uit de Vlindertuin. En natuurlijk de eiersalade van Reina, met dille van buurtwinkeltje Anushka.

Informatieve middag

Ton maakte met een paar ervaren zangers van muziekgroep De Mix bijpassende muziek. Stella van de Kleurfabriek, coördinator kinderactiviteiten AZC, knutselde en schilderde met kinderen. Spreekstalmeester Stef nam tegen drie uur het woord en inspireerde de aktieve mensen om heel kort te vertellen over hun duurzame activiteiten. Vincent van de KION BSO-Limoestuintjes, Henk van de Vlindertuin, Jan van het Zilverdenplantsoen en Wim van buurtmoestuin Limos vertegenwoordigden de buurttuinen.

Interview met Jan Wijnia

Repareercafé, inductie koken, cv-tuning, PVT zonnepanelen 

Jan en Loek vertelden over het repareercafe. Leon en Theo vertelden hoe ze als buurtbewoners in de bomenbuurt oostelijk van de Ahornstraat huis aan huis buurtbewoners informeren over de mogelijkheden van een buurtenergiesysteem. Noel vertelde over de leenkoffer met inductieplaten, de infraroodscan met warmtecamera voor het opsporen van energielekken, en over de opleiding om CV installaties te kunnen afstellen en optimaliseren. Ad van Dortmont vertelde bij de sponsorvlag van de Primera over bijzondere PVT zonnepanelen die veel meer kunnen dan gewone en die (heel speciaal) ook warmtepompen zonder geluid kunnen laten werken. Tot slot interviewde Stef de nieuwe wethouder Jan Winia (de opvolger van mevrouw Tiemens), over het belang van aktieve buurtbewoners voor de duurzame innovaties die nodig zijn voor onze planeet, maar vooral voor onszelf en onze kinderen.

Picknick

Volgend jaar weer

Daarna ging iedereen gezellig met elkaar in gesprek. Het was een kei geslaagde middag. Dat moeten, nee gaan we elk jaar een keer doen. Als winteractiviteit denken we nu aan een wandeling tussen Kerst en nieuwjaar met gluhwein en oliebollen en mogelijk met duurzaam gepofte kastanjes.