boekenplank

Mededelingen

Vul jij onze boekenplank?

In het BES-buurthuis (Hengstdalseweg 194) staat een lege boekenkast te wachten om gevuld te worden met boeken over duurzaamheid, energie, tuinen, besparing en het samen opbouwen van een mooie leefgemeenschap. Hiermee willen we een bibliotheekje vullen voor de buurt. Wij zoeken een liefhebber die deze boeken wil verzamelen in kringloopwinkels etcetera. Er is een bescheiden budget voor. Meld je als je interesse hebt! Of als je thuis nog boeken hebt die je kunt missen voor onze bibliotheek in opbouw.

SPREEKUUR DUURZAAM HENGSTDAL

Ons wekelijkse spreekuur op woensdagmiddag gaat gewoon door. Neem een mondneusmaskertje mee als je komt. Van 13.30 tot 17.00 uur kun je met al je vragen over verduurzaming en energie(besparing) terecht in het BES-buurthuis, Hengstdalseweg 194. Natuurlijk ook met vragen over het BuurtEnergieSysteem.

Cv-tuning door wijkgenoten is begonnen

De training voor het waterzijdig inregelen van cv-ketels is na veel oponthoud door ziekte en coronamaatregelen eindelijk van start gegaan. Zeven vrijwilligers uit Hengstdal of vlak daarbuiten zijn in de stageperiode alvast begonnen met het inregelen van hun eigen cv-installatie. 18 bewoners hebben zich gemeld om hun cv te laten inregelen door deze groep vrijwilligers onder begeleiding van Joep van de Ven. De vrijwilligers kunnen hier de komende maanden mee aan de slag. 
Dit wordt een permanente dienst van Duurzaam Hengstdal, dus je kunt je nog melden om je verwarmingssysteem te laten inregelen. Wil je ook gas besparen en daarmee je CO2 uitstoot verminderen? Stuur dan een mailtje naar 

happy new year

Einde jaar

2021 was een jaar met veel corona invloed. Toch is er weer een heleboel duurzaams gebeurd. We zullen in ’22 met extra energie proberen ons aandeel te leveren door te informeren, mee te denken, initiatieven te nemen en te ondersteunen. We nodigen u van harte uit om daarin met ons mee te doen. Duurzaam Hengstdal is geen statische organisatie, meer een wolk met verdichtingen en verdunningen en af en toe een bliksemflits. In de nieuwsbrief van januari kunt u een terugblik lezen.  

Wij wensen alle lezers van deze nieuwsbrief en alle andere Hengstdallers en ver daar buiten een hele mooie kersttijd en een gezond, blij en schoon nieuwjaar,
namens alle vrijwilligers van Duurzaam Hengstdal
Redactie: Henk, Annemarie, Wim,
Bestuur: Jan, Helene, Jo,
coördinator Noël,
Kerngroep: Wim, Henk, Peter, Daan, Reina, Theo,
dewarmtecameragroep, de cv-tuners, en vele anderen.