Speurtocht

De speurtocht van 30 december was een succes!

Op woensdag 30 december organiseerde Duurzaam Hengstdal een speurtocht door onze wijk. Aanvankelijk leek het erop dat deze letterlijk in het water zou vallen. De weerberichten waren bepaald niet hoopgevend voor die dag. Het was somber en koud weer. Bovendien werd er regen voorspeld voor de middaguren. 

Daarnaast waren er niet zoveel aanmeldingen als we verwacht hadden. Onze gedachte was: na de Kerstdagen, voor Oud en Nieuw, schoolvakanties, vrijwel alles gesloten, het zal wel druk worden. Dat viel een beetje tegen.  Maar de regen bleef uit en gelukkig waren er voldoende aanmeldingen, dus alles ging door. Degenen die zich hadden aangemeld hadden allemaal bericht gekregen over hun tijdstip van vertrek. Dit natuurlijk in verband met de regels rond corona. Alleenstaanden die hadden aangegeven het leuk te vinden om samen met iemand anders te lopen kregen voor deze speurtocht allemaal een partner. Ook zij hadden het gezellig gehad.

Bij De Stip werden de routes, een plattegrond en de vragen uitgedeeld. Alle deelnemers kregen vers gebakken wafels en chocomel mee. Na ca 1,5 uur kwamen de eerste deelnemers weer terug. De mensen waren – zonder uitzondering – enthousiast en hadden zich prima geamuseerd. Iedereen kreeg een aardig en gezond presentje mee.

Er waren drie winnaars, namelijk een vader en zoon,  Bart en  Kai, en een straatgenoot van hen, Michel. Ze ontvingen uit handen van onze voorzitter Noël een perfect wandelrugzakje waar ze blij mee waren. Mede door het enthousiasme van de deelnemers overwegen we nu deze speurtocht nog een keer te organiseren.

Reina