limosparkje

Ontmoet elkaar op zondag 5 September bij de Duurzaam Hengstdal Picknick!

Veel mensen in onze wijk zijn op de één of andere manier met duurzaamheid bezig. Na een lange periode van beperking door Corona, kunnen we elkaar nu ontmoeten en dat doen we met een gezellige picknick op Zondag 5 september tussen 13.30 en 16.30 uur op het Limosterrein (zie kaartje). Met hapjes en drankjes, een beetje muziek en een knutseltafel voor de kinderen. 
Iedereen met interesse in duurzaamheid is welkom! Dankzij budget van de provincie voor een oogstmaaltijd uit 2019 kunnen we dit gratis aanbieden. 
 

We hebben in Hengstdal ondanks Corona een actief jaar gehad met een heel scala aan groene activiteiten: een repareercafe, meedenken over isolatie, verdere verkenning van het Buurt Energiesysteem BES, moestuintjes, plantsoenen en meer. Veel mensen zijn bij een activiteit betrokken geweest, maar we hebben elkaar maar weinig kunnen zien of ontmoeten. Tijd dus om elkaar iets meer te leren kennen! 
We zullen onder andere hapjes bereiden met groenten van buurtmoestuinen. En er is soep van courgettes uit de kindermoestuintjes. Ton van Dijk zorgt voor de muzikale omlijsting. Verder staat het je natuurlijk vrij om je vlieger, frisbee of hond mee te nemen. En een kleedje 🙂

Onze samenwerkingspartners in duurzaamheid in andere wijken en bij Woonwaarts en de gemeente Nijmegen, zijn ook van harte welkom.

We zijn er vanaf 13.30 uur met muziek, koffie en taart. Vanaf 14.30 uur stellen enkele mensen zich voor, onder leiding van onze spreekstalmeester, waarna iedereen verder kennis kan maken met elkaar en met ieders groene activiteiten. Kom ook! Het wordt gezellig!

Meld je aan

Voor de inkoop en voorbereiding stellen we het op prijs als je per mail naar  aangeeft met hoeveel mensen je zondagmiddag 5 september wilt komen. 

Je kunt dan ook melden als je zou willen helpen met:

  • óf: voorbereiden hapjes op zaterdagmiddag vanaf 14.00 in T-huis van de Kentering op Limoslaan10 
  • óf bij het inrichten van de picknickplek zondag vanaf 12.00 bij de opslag naast Limoslaan10.

De voorbereidingsgroep: Henk, Noël, Reina, Wim, Helene en Stef

Kom ook! Het wordt gezellig!

kaartje pciknick

Met medewerking van (en dank aan): Wijkgroep Duurzaam Hengstdal, buurtkas Vlindertuin Hengstdalseweg, Buurtmoestuin Limos, Limoestuintjes kinderen BSO en de Kentering.

Vlindertuin
limos moestuin