Plattegrond Hengstdal

Welkom bij bloeiende buurttuinen in Hengstdal

Buurttuinen en parken Hengstdal
1) Buurtmoestuin Limos sinds 2017. 2) Dommerplein 3) Esdoornplein 4) Einde Hengstdalseweg 5) Hofje van Hengstdal 6) Moerbeiplantsoen 7) Buurttuin in grote houten bakken 8) Vlindertuin Hengstdalseweg 9) Buurtmoestuin de Vogelkers 10) Zilverdenplantsoen 11) Tuin Corduwenerstraat

Zie jij ook overal bollen, bloemen en groene blaadjes?  Dan heb jij je ogen open, want in Oost en zeker in Hengstdal kun je er niet omheen.  Net als vorig jaar (zie nijmegen-oost.nl/berichten/bloemen-en-planten-bloeien-en-groeien-in-vlindertuin) blijkt dat planten geen last hebben van het coronavirus en ook niet van de lockdown.  Op het Limosterrein is er aan de Dommerkant een nieuwe vlindertuin ingeplant en komen er door een initiatief van BSO Elzenstraat en Duurzaam Hengstdal zelfs schooltuintjes bij.

Wilt u komen kijken? Dat kan op meer dan tien plekken in Hengstdal. Zie voor adressen en werktijden dit artikel.

Je kunt in elk geval elke dag terecht in de Vlindertuin en regelmatig in de Buurtkas, beide bij Hengstdalseweg 18. Elke  eerste en  derde zaterdag van de maand werken er van 10.00 tot 12.30 uur een paar enthousiaste wijkgenoten. De eerste zaterdag werken meestal  Els, Marja, Marij, Henk en Kitty in de kas. De derde zaterdag werken Bess, Diny, Henk, Jack, Monique, Pollemo en Sandra in de rest van de tuin.   

Vlinder

Wilt u de tuiniers ontmoeten of zelf meewerken?  Graag, want we willen graag wat meer bloemen en vlinders en wat minder gras. In verband met corona werken we in mei in de vlindertuin op vier plekken met twee mensen, die na een uur kunnen ruilen.  De tuin is 50 bij 20 meter, dus genoeg ruimte om voldoende afstand te houden. Als u even moet wachten, krijgt u koffie met iets lekkers.

We stoken in principe bij elke werksessie onze steenoven op en bakken er een appeltaart in voor bij de koffie of de ranja.

Welkom, zaterdag 1 en 15 mei en 5 juni  bij Hengstdalseweg 18  

NB Kijk ook bij de andere tuinen, de planten groeien en bloeien dit seizoen overal volop!

Henk Horstink