Pegasusbeeld Hengstdal

Over ons

Duurzaam Hengstdal bestaat uit bewoners die samen proberen om hun wijk te verduurzamen. Door energie te besparen, groen te planten, afval te vermijden en alternatieven te vinden voor aardgas. Allemaal zaken die belangrijk zijn om klimaatverandering tegen te gaan en beter om te gaan met de enige planeet die we hebben. Samen bekijken we wat we zelf kunnen doen in ons eigen huis, in onze eigen wijk.

Plattegrond Hengstdal

Informatie en invloed

We willen elkaar inspireren en kennis delen. Maar ook invloed uitoefenen op het beleid dat de mensen in Hengstdal raakt. We zijn gesprekspartner van woningcorporatie, gemeente en provincie en maken deel uit van een netwerk van duurzaamheids-initiatieven in de regio. Daarnaast hebben we contact met onderzoeksinstellingen en werken we mee aan de ontwikkeling van het gedachtengoed over duurzaamheid.

Verschillende groepen

Er zijn binnen Duurzaam Hengstdal verschillende projecten en themagroepen. Een kernteam en een coördinator zorgen voor samenhang en continuïteit. Het stichtingsbestuur houdt toezicht en beheert de financiën.

Doe mee

De groep bestaat sinds 2017. Inmiddels zijn er meer dan 20 actieve deelnemers en meer dan 600 abonnees op de nieuwsbrief. Maar er kan nog meer bij! Als je zin hebt om je aan te sluiten, aarzel dan niet en neem contact met ons op. Iedereen kan meedoen.